Nasze certyfikaty

Celem systemu HACCP funkcjonującego w Spółce CD S.A. jest zapewnienie bezpieczeństwa zdrowotnego wyrobu. Zapewnienie, że wszystkie operacje związane z produkcją miodów począwszy od zakupu surowców, ich magazynowania, dekrystalizacji, standaryzacji, pakowania, magazynowania isprzedaży wyrobów są nadzorowane i kontrolowane w sposób systematyczny i zaplanowany.

Działania te polegają na skupieniu uwagi przedsiębiorstwa na tych kolejnych warunkach procesu, które są krytyczne dla zapewnienia bezpieczeństwa żywnościowego. W ten sposób, w celu zagwarantowania bezpiecznych produktów dla Klientów, przedsiębiorstwo opracowało, opisało, wdrożyło i utrzymuje system HACCP, ISO oraz certyfikowało systemy IFS i BRC. Systematyczne kontrole firmy i audity zewnętrzne prowadzone przez niezależnych ekspertów potwierdzają, iż nasze praktyki zgodne są zprocedurami ideklaracjami.



Zapoznaj się z certyfikatami:

Certyfikat IFS 2015
Certyfikat BRC 2015

O miodzie

Pszczoła nie zbiera miodu dla człowieka. Zbiera go z troską o przetrwanie swoje i swojego gatunku. Miód jest jednym ze składników jej „diety” i gromadzony jest w plastrach jako zapas pokarmowy. Do jego „produkcji” służy pszczołom nektar wydzielany przez specjalne gruczoły roślin – nektarniki lub spadź - wytwarzana z soku roślin przez mszyce, czerwce i miodówki.
To właśnie pochodzenie pierwotnego „surowca” decyduje o podziale miodu na trzy rodzaje – miody nektarowe, miody spadziowe i miody nektarowo-spadziowe. Jeżeli pszczoły zbierały nektar na obszarze, gdzie w przewadze kwitła i nektarowała określona roślina (lipa, gryka, wrzos, akacja, kasztan, mniszek, lawenda itd.) ... Czytaj więcej

Newsletter

Newsletter:

Jeśli chcesz otrzymywać powiadomienia o promocjach, nowościach i nowych produktach, skorzystaj z naszego newslettera.

Wszelkie prawa zastrzeżone przez CD S.A. © 2012-2017
Wykonanie a&r multimedia

Pliki Cookies: Strona używa plików Cookies do celów statystycznych. Korzystając z naszej strony wyrażasz zgodę na przechowywane i wykorzystywanie przez nas tych plików.