Kontakt


Korespondencję prosimy kierować na:

CD S.A. Biuro Handlowe
ul. Wapienicka 42
43-382 Bielsko-Biała
Zobacz na mapie

NIP 547-10-11-402

Tel./fax: 33 827 09 43, 33 827 09 53

Sekretariat:

Telefon/faks: 0048 33 827 09 43,
0048 33 827 09 53
e-mail: cdsa@cdsa.com.pl

Dział jakości, Skup miodu:

Tomasz Cembala – Dyrektor Produkcji i Kontroli Jakości
Telefon/faks: 0048 33 827 09 56,
tel. kom:793 361 255
e-mail: tomasz.c@cdsa.com.pl

Dział handlowy:

Róża Guzina – Dyrektor Handlowy
Tel. kom.: 0048 668 908 094
Tel.: 0048 33 827 09 59
Fax: 0048 33 827 09 53
e-mail: roza.guzina@cdsa.com.pl

Dział Eksportu:

Anna Dal
Telefon: 0048 33 827 09 43,
Tel. kom.: 0048 664 959 406
e-mail: anna.dal@cdsa.com.pl

Dział Rozwoju,
Obsługa Klientów Przemysłowych:

Tomasz Duda -Dyrektor ds. Rozwoju
tel.: +48 33 827 09 49

tel. kom.: +48 516 492 790
email: tomasz.duda@cdsa.com.pl

Magazyn:

Małgorzata Cembala – Kierownik Magazynu
Telefon/faks: 0048 33 827 09 48,
e-mail: magazyn@cdsa.com.pl

Nr konta: ING BANK ŚLĄSKI S.A. 34 1050 1070 1000 0090 3137 5687
CD S.A. z siedzibą w Warszawie ul. Krucza 16/22 zarejestrowana w Rejestrze Przedsiębiorców Krajowego Rejestru Sądowego pod numerem KRS 0000052129, NIP 547-10-11-402, Regon 070476366, przez Sąd Rejonowy dla
M. St. Warszawy w Warszawie, XII Wydz. Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego. Kapitał zakładowy 2 317 000,00 zł, kapitał wpłacony 2 317 000,00 zł.

Administratorem danych osobowych jest CD S.A. z siedzibą w Warszawie, ul. Krucza 16/22, 00-526 (KRS 0000052129, NIP 547-10-11-402, Regon 070476366).

Dane osobowe będą przetwarzane dla potrzeb wykonania umowy z Klientem, w szczególności odnośnie zakupów w sklepie internetowym administratora, w tym dla potrzeb wystawiania faktur i wysyłki towaru oraz obsługi procesów reklamacyjnych.

Dane mogą być również przetwarzane dla potrzeb ewentualnej korespondencji z Klientami lub potencjalnymi Klientami, w tym w szczególności dla celów udzielania informacji odnośnie produktów i usług administratora lub odpowiedzi na inne pytania, a w przypadku Klientów, którzy zapisali się do newslettera - dla potrzeb jego wysyłki (tj. na podstawie zgody lub w uzasadnionym interesie administratora związanym z marketingiem produktów lub usług własnych).

W przypadku zawarcia z administratorem umowy, dane mogą być powierzane kontrahentom administratora, w tym np. dla takich potrzeb, jak wysyłka towarów, wystawianie faktur lub obsługa procesu reklamacji. W przypadku zawarcia umowy, dane osobowe będą przechowywane przez okres realizacji umowy, a po nim – przez okres wynikający z przepisów prawa, w szczególności o rachunkowości i podatkowego.

Dane przetwarzane na podstawie zgody lub w celach marketingowych w ramach uzasadnionego interesu administratora mogą być przetwarzane do czasu cofnięcia zgody lub zgłoszenia sprzeciwu. Przysługuje Państwu – w zakresie i na zasadach wynikających z obowiązujących przepisów - prawo żądania od administratora dostępu do danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania, prawo do przenoszenia danych i wniesienia skargi do organu nadzorczego.

W przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych, zgoda ta może być w każdej chwili cofnięta, bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem. Przysługuje Państwu również prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania danych dla potrzeb marketingu. Administrator niezwłocznie zaprzestanie przetwarzania danych po cofnięciu zgody lub wniesieniu sprzeciwu. Podanie danych osobowych jest dobrowolne, natomiast w przypadku woli zawarcia umowy - stanowi ono warunek niezbędny do zawarcia umowy z administratorem, w tym dokonania rezerwacji.

O miodzie

Pszczoła nie zbiera miodu dla człowieka. Zbiera go z troską o przetrwanie swoje i swojego gatunku. Miód jest jednym ze składników jej „diety” i gromadzony jest w plastrach jako zapas pokarmowy. Do jego „produkcji” służy pszczołom nektar wydzielany przez specjalne gruczoły roślin – nektarniki lub spadź - wytwarzana z soku roślin przez mszyce, czerwce i miodówki.
To właśnie pochodzenie pierwotnego „surowca” decyduje o podziale miodu na trzy rodzaje – miody nektarowe, miody spadziowe i miody nektarowo-spadziowe. Jeżeli pszczoły zbierały nektar na obszarze, gdzie w przewadze kwitła i nektarowała określona roślina (lipa, gryka, wrzos, akacja, kasztan, mniszek, lawenda itd.) ... Czytaj więcej

Wszelkie prawa zastrzeżone przez CD S.A. © 2012-2018
Wykonanie a&r multimedia

Pliki Cookies: Strona używa plików Cookies do celów statystycznych. Korzystając z naszej strony wyrażasz zgodę na przechowywane i wykorzystywanie przez nas tych plików.